Demi cintaku padamu . (Tajuk yang tiada kaitan ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ)

ุจِุณูۡ€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ูฑู„ู„ู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญูۡ€ู…َู€ٰู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ูŠู…ِ

Jam kini menunjukkan 1:30 pagi. Mata sudah mula mahu tidur. Malam ini kami masih belum masuk kamar untuk tidur. Masih di ruang tamu mempelajari dan mendalami dunia blogging. 

Semalam tak sempat nak update apa² di blog. Ada sedikit rasa putus asa selepas mendalami ilmu keywords. Rasa selama ini buat tak berguna. Rasanya masih belum terlambat untuk diperbaiki lagi. Yang penting ada usaha dan terus jalan ke hadapan. Fokus.  Allah ada. Doa baik² dan tawakkal. Cuba amalkan dan praktis 1 ilmu dahulu, gunakan teknik yang telah diajar. Sebulan dua nanti tengok hasilnya. 

Setiap orang ada cerita. Sebaiknya cerita yang dapat memberi manfaat kepada orang lain. Pahala pun dapat. Rezeki yang halal lagi berkat. Allah pun sayang. 

Banyak lagi ilmu nak dipelajari. Lepas ni fokus contents. Isi kandungan. Rasa macam dah lama tinggal dunia karangan..penulisan zaman sekolah rendah rasa ok lagi. Zaman sekolah menengah Okla juga. Zaman universiti buat research. 

Zaman mak² 2020. Zaman anak² kini semua guna short form. Macam² bahasa keluarga.

Baiknya Aimy malam ni tido. Maghrib tadi dia muntah balik. Risau betul. Janganlah demam muntah lagi. Moga baik dan sihat selalu ya anakku.

Akhir kalam.. Bismikallahumma 'ahya wanita amuutt. .aamin.Dengan nama Allah aku hidup dan aku mati..in the name of Allah I live and I die..aaamin..

Tanaman pelbagai jenis terung


๐Ÿ† Terung yang abi semai
Rasanya terung panjang

Self watering dripping
Auto siram ikut masa yang ditetapkan


Serangga apa?
Tak tahulah saya..


Baik je dia duduk lepak di situ



Bunga terung telunjuk (sil bagi)



Ladybugs



Mengapa diberi jolokan terung telunjuk?
Sebab sifatnya yang suka menunjuk agaknya. 
Struktur panjang seperti menunjuk. Allahu'alam...

View atas

View in front



Kenali Pokok Lengkuas (Laos)

ุจِุณูۡ€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ูฑู„ู„ู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญูۡ€ู…َู€ٰู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ูŠู…ِ

ุงู„ู„َّู‡ُู…َّ ุตَู„ِّ ุนَู„َู‰ ู…ُุญَู…َّุฏ ูˆَุนَู„َู‰ ุขู„ِ ู…ُุญَู…َّุฏٍ

๐Ÿ’žุณُู€ุจْู€ุญَู€ุงู†َ ูฑู„ู„ู‡๐Ÿ’žูฑู„ْู€ุญَู€ู…ْู€ุฏُ ู„ู„ู‡ِ๐Ÿ’žุงู„ู„ู‡ ุฃูƒุจุฑ๐Ÿ’ž

ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُ













Gambar Pokok Cempedak

ุจِุณูۡ€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ูฑู„ู„ู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญูۡ€ู…َู€ٰู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ูŠู…ِ

ุงู„ู„َّู‡ُู…َّ ุตَู„ِّ ุนَู„َู‰ ู…ُุญَู…َّุฏ ูˆَุนَู„َู‰ ุขู„ِ ู…ُุญَู…َّุฏٍ

๐Ÿ’žุณُู€ุจْู€ุญَู€ุงู†َ ูฑู„ู„ู‡๐Ÿ’žูฑู„ْู€ุญَู€ู…ْู€ุฏُ ู„ู„ู‡ِ๐Ÿ’žุงู„ู„ู‡ ุฃูƒุจุฑ๐Ÿ’ž

ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُd



















Gambar Pokok Hutan seperti pokok kelapa. Ternyata buahnya manis bila dimakan!

ุจِุณูۡ€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ูฑู„ู„ู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญูۡ€ู…َู€ٰู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ูŠู…ِ

ุงู„ู„َّู‡ُู…َّ ุตَู„ِّ ุนَู„َู‰ ู…ُุญَู…َّุฏ ูˆَุนَู„َู‰ ุขู„ِ ู…ُุญَู…َّุฏٍ

๐Ÿ’žุณُู€ุจْู€ุญَู€ุงู†َ ูฑู„ู„ู‡๐Ÿ’žูฑู„ْู€ุญَู€ู…ْู€ุฏُ ู„ู„ู‡ِ๐Ÿ’žุงู„ู„ู‡ ุฃูƒุจุฑ๐Ÿ’ž

ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُ
Seumur hidup aku ini yang pertama..
Siapa yang lahir tahun 80an 90an mesti tahu starting lagu ini..

Sejujurnya sepanjang hidup saya tidak tahu akan kewujudan tumbuhan ini. Maha suci Allah. Subhanallah..menjadikan tanaman untuk manusia dalam pelbagai bentuk dan rasa. Itu baru dunia. Bayangkan di syurga Allah bagaimana.. moga kita dapat masuk syurga tanpa hisab



Banyak tumbuh...
Yg macam kepala tu..

Renek je pokoknya..




Sila pusing handphone anda untuk melihat.
Sila jangan pusingkan kepala anda. Takut terkehel pula..๐Ÿ˜‹

Kalau yang muda..rasa kelat.

Rasa masak.
Rasanya manis yakmat 
Melekat kat tekak.
Selagi tak minum air.. terasa manis masih ada.





Teruskan usaha...




Yang kuning tu bunganya 
Nak cari buahnya kena cari antara bunga tu 
Biasanya banyak semut hitam



Arkib Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...